Yang Lain Sedang Membaca
Resepi: Serunding Ikan ..Posted On Wed Jul 24 2013 ![]() BAHAN-BAHAN • 1 kilo ikan dan asam keping • 2 cawan santan • ½ cawan minyak • Garam dan gula secukup ... Resepi: Paprik AyamPosted On Wed Jul 24 2013 ![]() Bahan-bahan ½ ekor ayam - dipotong kecil2 4 ulas bwg merah - ditumbuk 2 ulas bwg putih - ditumbuk 1 ... |
Petua: Hindari Bau Busuk Kulit Udang ..Posted On Wed Jul 24 2013 ![]() Siram kulit udang dengan air panas, barulah dibungkus dan dimasukkan ke dalam tong sampah. Selain t ... Kek buah kukusPosted On Mon Aug 05 2013 ![]() Bahan-bahan 250g butter @ seketul butter ( disarankan high quality butter spt SCS) 350g gula pasir kas ... |
Thursday, May 8, 2014
Daging Masak Mamak Stall
ShareThis
Lagi.. Resepi Menarik
DADIH SEGERA ..Posted On Wed May 28 2014 ![]() 3000 ml air 1 paket dadih berperisa 1 tin susu cair 2 cawan coffee mate 8 sudu besar gula Cara membua ... Lodeh JohorPosted On Mon Aug 05 2013 ![]() Bahan- Bahan Sayur 10 btng kacang panjang - dipotong pendek/serong 2 biji kentang - kupas kulitnya, di ... Resepi Istimewa Ikan Bakar PortugisPosted On Sat Dec 21 2013 ![]() BAHAN-BAHANNYA :-) 3 ekor ikan pari tuka (bersaiz 7 inci setiap seekor) 3 helai daun limau purut 4 cam ... Resepi: Sotong SumbatPosted On Fri Jul 26 2013 ![]() BAHAN-BAHAN 2 ulas bawang besar 4 ulas bawang puith Halia Serai Kayu manis Serbuk Cili Kering Serbuk ... Buat Sendiri Pes Kuah Char Kuey TeowPosted On Thu Jan 09 2014 PENYEDIAAN PES ATAU KUAH CHAR KOAY TEOW dlm resepi Char kuoy Teow Pulau Pinang adalah sangat penting da ... SIAKAP MASAK 3 RASAPosted On Thu May 08 2014 ![]() SIAKAP MASAK 3 RASA Bahan 1 ekor ikan siakap - boleh kukus atau goreng garam kunyit 100 ml air - bole ... Resepi: Bubur Lambuk KedahPosted On Wed Jul 24 2013 ![]() ..atau dikenali sebagai 'Kanji' di Kedah. Bahan: 2 pot beras 3 ulas bawang merah dimayang 2 ulas ba ... |
SMS Ucapan Hari Raya Posted On Wed Aug 07 2013 ![]() Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin buat semua umat islam tak kira dimana jua anda berada. Sudah menj ... .. |
No comments:
Post a Comment