Yang Lain Sedang Membaca

Ikan Sumbat
Posted On Wed May 28 2014

Bahan2 5 ekor ikan kembung (asingkan isi,kulit&tulang) kelapa parut (sebelah) 2 ulas bawang putih 2 ...

UDANG GALAH MASAK LEMAK CILI API PedasTerangkat
Posted On Thu May 08 2014

bahan 6 ekor udang galah 4-5 biji bawang merah rose 3 biji bawang putih 1 bawang besar 3 biji cili api ...

..
RESEPI AYAM MADU BIJAN
Posted On Mon Jun 29 2015

Bahan-bahannya : ● 3 keping dada@peha ayam tanpatulang/1/2 ekor ayam potong kecil ● *1 sudu makan kica ...

RESEPI NASI LEMAK BUJANG
Posted On Wed Jul 01 2015

DENGAN ALAS DAUN PISANG Bahan-bahan untuk nasi: ● 2 cawan beras ● 1 cawan santan dan 1 cawan air (guna ...

..

Wednesday, July 24, 2013

Petua: Memekatkan Sup

Kadang-kadang kita terbubuh banyak air sehingga sup menjadi cair. Bagi memekatkan sup, masukkan sedikit kentang rebus yang dilecek.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Lagi.. Resepi Menarik

Resepi Ayam Masak Serai
Posted On Sun Jun 07 2015

Bahan-bahan: 1 ekor ayam dipotong kecil2 ( sebesar 2inci x 2 inci) dan dibersihkan 6 batang serai diti ...

RESEPI MEE BANDUNG MUAR
Posted On Mon Aug 03 2015

Bahan-bahannya: ● 1 kg mee kuning ● 10 tangkai cili kering (buang biji dan rebus, toskan) ● 1 labu bawa ...

Lodeh Johor
Posted On Mon Aug 05 2013

Bahan- Bahan Sayur 10 btng kacang panjang - dipotong pendek/serong 2 biji kentang - kupas kulitnya, di ...

RESEPI: DONAT KENTANG:
Posted On Thu Jan 09 2014

"Doughnut" atau pun disebut "Donat" adalah sejenis makanan ringan yang amat digemari oleh semua golon ...

Resepi: Ayam Masak Merah
Posted On Thu Aug 01 2013

Bahan-bahan ( 4 orang makan) 1/2 ekor ayam sedikit garam kunyit Bahan-bahan kisar 4-5 biji cili keri ...

Kuih Tradisional Tepung Pelita
Posted On Thu May 08 2014

KUIH TEPUNG PELITA Bahan 1 cawan tepung beras 1 cawan gula 5 cawan air 4 sudu besar tepung beras 1 bi ...

Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api
Posted On Tue Nov 25 2014

Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api yang tak asing lagi, pastikan ketam yang segar dan hidangan anda menjad ...

..
..